Engelse dubbeldekker bus huren

Waarom een Engelse dubbeldekker bus huren?

De Engelse dubbeldekker is één van de meest iconische bussen ter wereld.  Ook wel bekend als de “London Bus”, de populaire rode dubbeldeks bussen uit Londen. Wanneer je een bijzondere bus wilt huren, dan is de Engelse Dubbeldekker een echte aanrader!

Alleen in de Engelse dubbeldekker bus kun je boven én beneden zitten. Alleen de Engelse Dubbeldeks bus kun je vinden in stijlvol rood, room wit of Engels groen.  Fraaie verschijningen waarmee je gegarandeerd indruk maakt!

Huur de Gezelligste Engelse Dubbeldekker bus van Nederland

Welke Engelse Dubbeldeks bus wil je huren?

Het aantal Engelse dubbeldekker bussen in Nederland is de afgelopen jaren flink gedaald. Wij houden het al lang in de gaten, en meer dan 20 mooie exemplaren kennen wij… Dat is weinig, en maakt de Engelse dubbeldekker dus ook exclusief.  Want wie van uw gasten heeft er ooit eerder in een échte Engelse dubbeldekker gezeten?  De kans is groot dat het hun eerste keer zal zijn!

Elk van deze 20 dubbeldekker bussen is in zijn eigen manier uniek. Er zijn volledig originele modellen, dus met de oude bankjes erin, alsof ze zo uit de dienstregeling komen. Maar ook bussen waarvan het bovendek is verwijderd (ja: een cabriobus dus!).  Deze zijn overigens verboden om mee rond te rijden. Maar de mooiste bussen  vinden wij de bussen waar door de eigenaren veel tijd en moeite in is gestoken.  Bijvoorbeeld met mooie nieuwe bankjes, of volledig gerestaureerd.  Een bus die indruk maakt!

Onze Engelse dubbeldekker maakt indruk!

Bij www.dubbeldekkerdiner.nl beschikken we over zo’n unieke Engelse Dubbeldekker bus.  Onze bus reed jarenlang door het Engelse landschap, waarna hij veel bruidsparen van een unieke dag heeft voorzien als “Engelse trouwverhuur dubbeldekker”. Wij verkregen deze bus in 2016 en hebben het gehele interieur gestript.  Alle oude bankjes eruit, de oude vloer eruit, en alles opnieuw opgebouwd.  Ditmaal geen bankjes achter elkaar, maar leuke bankjes in de lengte richting van de bus.  Je zit dan tegenover elkaar, in plaats van achter elkaar. Dat is wel zo gezellig!  Bovendien hebben we een 2e trap in de bus gezet, lederen bekleding, twee koelkasten voor gekoelde drankjes en natuurlijk partyverlichting en muziek.  Kortom:  in 1 klap werd dit de mooiste bus van Nederland

Engelse dubbeldekker bus huren

Wanneer je dus een Engelse dubbeldekker bus wilt huren, bedenk dan:

 

 • Wil je de gasten een bijzondere ervaring bieden, of een standaard bus indeling?
 • Wil je alleen de motor van de bus huren, of ook een radio?
 • En niet alleen de radio, maar ook je eigen smartphone kunnen aansluiten?
 • De oude TL lampjes in de bus aan, of sfeerverlichting pur sang?
 • Gekoelde drankjes aan boord?
 • En natuurlijk: in de lengte achter elkaar zitten, of juist gezellig tegenover elkaar?

 

Kies zelf wat u het leukste vindt, en welke Engelse dubbeldekker bus het beste bij u past!

meer informatie

Er zijn steeds minder Engelse dubbeldekker bussen in Nederland

Sinds 2015 rijden er steeds minder Engelse Dubbeldekker bussen in Nederland.  Volgens het RDW kentekenregister zouden er tussen de 100 en 200 Engelse dubbeldekkers in Nederland moeten zijn, maar wij kennen maar 20 goede.  Waar is de rest gebleven?

In 2009 kondigde de RDW aan dat de Engelse Dubbeldekker bussen niet meer als oldtimer, maar als reguliere bussen gekeurd zouden gaan worden. Dat betekent dat de lijst aan eisen een stuk langer zou worden, en de keuring strenger.  Een goed idee, want veiligheid hoort voorop te staan!

De overgangsregeling liep van 2009 tot 2015, en dus moesten alle Engelse dubbeldekker bussen in 2015 aangepast zijn aan de nieuwe bus eisen.  Het gegeven dat wij nog maar 20 van de 100-200 bussen tegenkomen, geeft al aan dat veel bussen niet aangepast zijn.  Ze staan ergens in een schuur, of misschien wel verkocht naar het buitenland of omgebouwd tot foodtruck.

De RDW eiste de volgende aanpassingen aan de dubbeldekker bussen:

 

 1. Minimaal 2 mogelijkheden om veilig van boven naar beneden te komen. Dat kun dus met een trap + grote noodtrap (aan buitenzijde) of twee complete trappen in de bus zelf. Wij kozen voor het laatste: comfort en uitstraling met 2 trappen in de bus.
 2. Nooduitgangen en dakluiken in het dak: wanneer je eenmaal boven bent en (in een noodsituatie) naar buiten moet, dan zijn nooduitgangen tegenwoordig verplicht. Zo’n oude Engelse Dubbeldekker had dat vroeger natuurlijk niet, dus moeten er nooduitgangen ingeplaatst worden. Dit moeten zowel dakluiken zijn, maar ook noodramen waar de gasten uit kunnen klimmen.
 3. De opstelling van banken volgens de laatste regels: je kunt niet zomaar bankjes plaatsen in je bus, want deze moeten voldoen aan wettelijke regels. Denk hierbij aan opstelling, ruimte en veiligheid.  Dit is allemaal volgens de regels gebeurt.
 4. Als laatste moet de bus APK gekeurd worden volgens officiële bus keuringseisen. Dat betekent dat de bus technisch net zo goed is als elke andere bus op de weg.
RDW erkend

Denk je aan het huren van een oude bus, dan verwacht je niet dat er zoveel bij komt kijken. En onze bus is helemaal volgens de eis! 

Losse Engelse dubbeldekker bus huren, of een compleet arrangement?

Ben je op zoek naar het “los” huren van een Engelse dubbeldekker bus, of zoek je een compleet programma inclusief Engelse dubbeldekker? Dubbeldekkerdiner is een arrangement van Showtime Evenementenbureau, en wij zijn specialist in het organiseren van een bijzonder arrangement. Als bedrijfsuitje, teamuitje, klantendag of teambuilding pakket:  onze dubbeldekker bus maakt gegarandeerd indruk!

Natuurlijk helpen wij je graag met het huren van een Engelse Dubbeldekker.  Zonder schroom durven we te stellen dat we tot de 3 mooiste dubbeldekker bussen van NL behoren en dat ons evenementenbureau alles tot in de puntjes organiseert.

Maar: wanneer je een dubbeldekker huurt, wat ga je er dan meedoen?  Dat is waar onze specialiteit aan bod komt. Wij hebben diverse bijzondere arrangementen samengesteld met onze Engelse Dubbeldekker:

Double Diner

DOUBLE DINER

De beleving van de Dubbeldekker bus beleven, gecombineerd met lekker eten? stop bij een restaurant alleen voor het hoofdgerecht

Highland Games

HIGHLAND GAMES

Mag het uitje iets actiever, maar wel in stijl? Wij nemen je mee voor onvervalste Highland Games fun, en aansluitend lekker eten.

The sky is limit

THE SKY IS THE LIMIT

Jaardoelen behaald? Jubileum vieren? Wanneer je iedereen wilt verrassen met iets unieks, dan is dit programma een absolute topper!
High Business

HIGH BUSINESS

Dit High Business programma met de dubbeldekker bus is speciaal ontwikkeld voor klantendagen of relatie events.

Wij verzorgen deze arrangementen voor elke groep vanaf 25 personen, en de garantie van een indrukwekkend arrangement krijg je gratis inbegrepen. Wij zorgen voor de volledige voorbereiding van jullie arrangement, chauffeur, onze fraaie Engelse dubbeldekker bus, brandstof, volledige begeleiding tijdens het programma tot het maken van sfeerfoto’s als herinnering.  Een complete dag uit, in 1x geregeld bij Dubbeldekkerdiner!

Het dubbeldekker diner: origineel dubbeldekker bedrijfsuitje

Naast de activiteiten met de Engelse dubbeldekker (zoals het Highland Games programma, of the Sky is the limit) is het Dubbel dekker diner onze échte specialisatie. We heten niet voor niets Dubbeldekkerdiner!

 

Wat kun je verwachten?

Onze Engelse Dubbeldekker haalt jullie bij het eigen bedrijf op. Zo blijft jullie arrangement een echte verrassing!  We heten de gasten welkom met een woord van welkom over de Engelse Dubbeldekker bus, en zorgen aan boord voor een drankje. Daarna gaat de muziek aan (plug je eigen smartphone in!) en zorgt de sfeerverlichting voor de gezelligheid aan boord. Onze chauffeur rijdt jullie over de mooie, landelijke weggetjes.

 

meer informatie

Onderweg 3 verrassende stops:

dubbeldekker bus natuurlijk een veel grotere capaciteit had, en daarom lieten zij naar de Tweede wereldoorlog nieuwe Engelse dubbeldekkers bouwen.

De Engelse dubbeldekker bussen kwam echt in trek in de late jaren ’50. Londen groeide en er was behoefte aan lijndienst vervoer met een grote capaciteit. Hiervoor waren dubbeldekker bussen ideaal. Bekende merken en types waren de AEC Routemaster (alias de London Bus) en de Bristol Lodekka bus (alias de Engelse dubbeldekker).

De bus rijdt jullie langs 3 verrassende stops:

 

 1. Voorgerecht
 2. Hoofdgerecht
 3. Nagerecht

 

Dus een compleet driving dinner als bedrijfsuitje, in een Engelse dubbeldekker bus. Uniek in Nederland! De inhoud van de gerechten, verschilt per arrangement.  Houd je van een leuke avond, waarbij het eten goed (maar niet te luxe) moet zijn?  Of ga je voor lekkere dinergangen?  Misschien wel in Michelin kwaliteit? Kies zelf uit de volgende 3 arrangementen:

Double Diner

DOUBLE DINER

De beleving van de Dubbeldekker bus beleven, gecombineerd met lekker eten? stop bij een restaurant alleen voor het hoofdgerecht

Premium Diner

PREMIUM DINER

Bourgondiërs en fijnproevers kiezen voor deze smakelijke optie. Stops bij 3 verschillende restaurants.

SUPREME DINER

Mag het eten wat luxe, laat onze Dubbeldekker bus u langs de beste (Michelin) restaurants touren. Stops bij 3 (Michelin) restaurants

Trouwverhuur | Engelse dubbeldekker bus huren voor uw bruiloft

Een trouwdag vraagt om bijzonder vervoer. Als bruidspaar kies je misschien wel voor een mooie Mercedes, Porsche of oldtimer auto.  Maar de dag gasten, hoe ga je die vervoeren?  Natuurlijk wil je hiervoor ook bijzonder vervoer. Een Engelse dubbeldekker bus is dan een mooie verschijning!

Om dag gasten te vervoeren kun je drie opties kiezen:

Je huurt dezelfde soort auto’s voor de gasten, als waar jullie mee rijden.  Bijvoorbeeld een mooie witte Kever cabriolet voor jullie, en allemaal andere kevers als volg stoet. Of je kiest een oldtimer bus, bijvoorbeeld een Amerikaanse schoolbus of Amerikaanse tourbus. Mooie verschijningen, maar doorgaans hebben deze maar 32 of 36 zitplaatsen.
Een Engelse dubbeldekker is dan een ideale keuze:  er zijn tussen de 50 en 60 zitplaatsen, je kunt boven én beneden zitten, en natuurlijk is de Dubbeldekker een hele bijzondere verschijning!  Wij helpen je graag met het vervoeren van dit bijzondere vervoer!

Trouwvervoer

Over de Engelse Dubbeldekker bus huren

De Engelse dubbeldekker bus is een unieke verschijning. Vrijwel nergens anders ter wereld reden zoveel mooie, stijlvolle en fraaie dubbeldekker bussen rond. De dubbeldekker bus is ooit begonnen als omnibus.  Oftewel een multi inzetbare bus (omni) waar ook mensen mee kunnen rijden. In die tijd (we praten over einde 19e eeuw) reden de omni bussen als paardentram rond. De Engelsen ontdekten dat een dubbeldekker bus natuurlijk een veel grotere capaciteit had, en daarom lieten zij naar de Tweede wereldoorlog nieuwe Engelse dubbeldekkers bouwen.

De Engelse dubbeldekker bussen kwam echt in trek in de late jaren ’50. Londen groeide en er was behoefte aan lijndienst vervoer met een grote capaciteit. Hiervoor waren dubbeldekker bussen ideaal. Bekende merken en types waren de AEC Routemaster (alias de London Bus) en de Bristol Lodekka bus (alias de Engelse dubbeldekker).

Verschillende soorten en types dubbeldekker bussen

 

 • AEC Routemaster dubbeldekker

  De AEC Routemaster was dé bus voor London. Deze bus werd speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk mensen mee te kunnen nemen, maar dat betekende wel dat de bus behoorlijk hoog werd (circa 4.40 – 4.50 mtr).  De bus moest dan ook een vaste route rijden, waarbij het zo weinig mogelijk viaducten tegen zou komen. De AEC Routemaster is dan ook de échte London bus, en reed ook alleen maar in Londen. Van de AEC Routemaster werden ruim 2600 exemplaren gebouwd.

 

 • Bristol Lodekka dubbeldekker bus

  In het Engelse landschap staan vele viaducten, en daarom voldeed de Routemaster dubbeldekker niet als lijndienst buiten Londen. Hiervoor werd een andere dubbeldekker ontwikkeld: de Bristol Lodekka. De naam Lodekka is een verbastering van “low decker”, wat al aangeeft waar deze bus voor diende.  Deze dubbeldekker was hoog genoeg om mensen op verdiepingen te vervoeren, maar laag genoeg om onder de meeste viaducten door te kunnen. Dit kwam doordat een speciale aandrijving werd ontwikkeld die langs de vloer liep, in plaats van onder de vloer.  Hierdoor kon met een lage bodemvloer worden gewerkt. De Bristol Lodekka werd 5200 keer gebouwd, ruim 2x zoveel als de Routemaster dubbeldekker.

 

Wist u dat…?! een Engelse dubbeldekker bus in 3 jaren van dienstregeling 100.000 mijl aflegde, en dan in de fabriek weer helemaal uit elkaar werd gehaald? Binnen een week was de bus weer helemaal nagekeken en de belangrijkste onderdelen vervangen!

 

De nieuwe dubbeldekker

De Routemaster en Lodekka bussen zijn producten uit de ‘60’er en ‘70’er jaren. Na jaren van inzet, werden deze in de tachtiger en negentiger jaren gefaseerd uitgevoerd. De stad Londen ging over op normale bussen, of soms op Dubbeldekker bussen van Duitse makelij. Dat was veel Londenaren een doorn in het oog. De nieuwe burgemeester Johnson kondigde in 2008 aan dat hij graag de Engelse dubbeldekker terug in stad wenste. Hiervoor werd in Engeland een nieuw model dubbeldekker ontworpen, die in 2013 in gebruik werd genomen.  Er rijden nu al meer dan 600 van deze exemplaren door de Britse hoofdstad.

Engelse Dubbeldekker bus huren in Overijssel

Overijssel is onze thuisbasis, en daar rijden we heel veel! Het land achter de IJssel, of Overijssel. Dit is de thuisbasis van onze Engelse dubbeldekkerbus, maar we rijden natuurlijk niet alleen door Overijssel (in feite rijden we door heel Nederland, waar je de personeelsavond wilt). Maar stiekem zijn we al jarenlang bekend in Overijssel en daarom kun je de bus uitstekend inzetten in bijvoorbeeld:

 • Delden
 • Hengelo
 • Enschede
 • Oldenzaal
 • Almelo
 • Hardenberg
 • Deventer
 • Raalte
 • Zwolle
 • Kampen

Engelse Dubbeldekker bus huren in Brabant

Brabant, streek van de gezelligheid. En daar hoort natuurlijk een fraaie bus bij!

 • Delden
 • Hengelo
 • Enschede
 • Oldenzaal
 • Almelo
 • Hardenberg
 • Deventer
 • Raalte
 • Zwolle
 • Kampen